UNICEF Cup 2014

DANMARKS MEST VELGØRENDE OLDBOYSHOLD var værter for en noget usædvanlig, men højst interessant, velgørende trekantsturnering, hvor også KOMIKERLANDSHOLDET, anført af Carsten Bang og MUSIKERLANDSHOLDET med anfører Xander i spidsen deltog. De tre hold skulle spille en halvleg á 30 minutter mod hinanden, hvorefter en samlet vinder kunne kåres.

Formålet med UNICEF CUP var/er, udover den sportslige underholdning, at skabe opmærksomhed omkring vores velgørende projekt i samarbejde, som skal ende ud med at vi som minimum kan nå vores garanti overfor UNICEF på 25 millioner liter renset vand til børn i udsatte områder rundt omkring i verden.

Før, under og efter arrangementet har tilskuere og de der har fulgt med på de sociale medier, haft mulighed for at yde personlig støtte til projektet via vores hjemmeside www.fodboldtilforskel.dk. Entréindtægter, omsætningen fra den velgørende pølsevogn og selvfølgelig støtten fra de medvirkende aktører på de to landshold, går ubeskåret til vores vandprojekt.

Se mange flere billeder fra UNICEF Cup 2014

Komikerlandsholdet stillede op med en blanding af rutinerede komikere og spirende talenter indenfor faget. Da komikerne stillede med den antalsmæssigt smalleste trup, havde man i sidste øjeblik "signet" sanger Julie Berthelsen fra musikerholdet. Carsten Bang anførte holdet som derudover bestod af Jacob Wilson, Brian Mørk, Anders Fjeldsted, Anders Stjernholm, Sebastian Dorset, Alex Thelander, Daniel Lill, Anders Nielsen, Kasper Porsdal og Martin Veltz.

Musikerlandsholdet havde udpeget Xander som anfører for et hold bestående af meget prominente navne indenfor den danske musik- og underholdningsbranche, såsom Nik & Jay, Joey Moe, Morten Breum, Sebastian Genckel, Peter Falktoft aka. Snebolden, Nicolai Bundesen og Alexander Børresen.

Der var høj stemning og fantastisk godt humør under hele arrangementet, også selvom alle tre mandskaber gik ind til turneringen for at vinde, og dermed have håneretten indtil næste års turnering. Det var en sund velgørende og sportslig ånd, der dominerede denne solrige eftermiddag på Østerbro Stadion.

Se mange flere billeder fra UNICEF Cup 2014

Første kamp stod mellem Komikerne og Musikerne. Det var en jævnbyrdig kamp de første 20 minutter, hvor musikerne var mest på bolden, men komikerne konstant var farlige på omstillinger. Julie Berthelsen havde et par gange ageret plankeværk på målstregen, inden hun efter 20 minutter måtte se sig slået af et ekstravagant saksespark fra Xander. Få minutter efter scorede Xander igen, denne gang på hovedstød. Målet til 3-0 kom med få minutter tilbage af kampen, da Nik afsluttede med et hårdt spark ved nærmeste stolpe. Julie havde ingen chance for at stoppe det hårde skud, men havde måske en lille aktie i det fjerde og sidste mål, hvor et lumsk indlæg fra venstrekanen sejlede hen over hovedet på med- og modspillere, uden at nogen fik træf på bolden. Det overraskede Julie så meget at hun alt for sent fik reageret på det, og bolden fik lov til at gå i mål til slutresultatet 4-0. Komikerne havde et par store muligheder for scoringer, bl.a. ved Martin Veltz, som efter et fantastisk forarbejde af Daniel Lill desværre sparkede bolden over mål.

1

Turneringens anden kamp var mellem os og Komikerne, som var hårdt mærkede af den smalle trup og det store nederlag mod musikerne. Her skulle der ikke gå lang tid før målene begyndte at komme. Efter bare 2 minutter var vi foran 1-0, og halvvejs inde i halvlegen var vi foran 4-1. Komikernes mål var en sand perle af Martin Veltz. Fra 30 meters afstand sendte han et hårdt spark ind over målmand Henrik Kornum Pilgaard som intet kunne stille op mod den fantastiske afslutning. Velfortjent af komikerne fik valuta for deres hårde arbejde over to kampe.

3

Turneringens tredje kamp havde udviklet sig til finalen. Musikerne og Danmarks mest velgørende oldboyshold havde begge vundet den første kamp, og skulle nu dyste om den endelige sejr i UNICEF CUP 2014.

Finalen var lige så tæt og velspillet som det hører sig til. Begge hold kom frem til chancer som de burde have omsat i mål, men godt forsvarsspil og manglende kynisme i de afgørende situationer holdt scoren på 0-0 indtil den afsluttende fase af kampen. Det lå i luften at der skulle noget helt specielt til at afgøre denne kamp, og kampens afgørelse blev da også et mål fra øverste hylde. Jacob Jacob Glerup Hansen fangede en løs bold på midten af banen, og observerede at målmanden var langt ude af sit mål. Han valgte derfor at tage chancen fra midten, og sparkede bolden hen over en målmand i desperat tilbageløb for at dække målet. Målmanden havde dog ingen chancer for at nå tilbage, og bolden sejlede i mål til 1-0. Det endte også med at blive kampens resultat, selvom musikerne pressede meget hårdt på mod slutningen.

4

På en dag hvor vi alle var vindere, var det dog de velgørende værter der snuppede turneringens førsteplads, og dermed håneretten over musikerne og komikerne.

En fornøjelig eftermiddag blev afsluttet på restaurant i selskab med aktørerne, hvor bl.a. de mange indtryk fra dagen blev delt, og planer for næste år blev brainstormet. Én af hovedpersonerne på Komikerlandsholdet, Martin Veltz, har beskrevet arrangementet rigtig godt, set med andre øjne, på sin blog. Læs den på blogg.improveme.se/martinveltz/

Se mange flere billeder fra UNICEF Cup 2014

Sponsorer
Boshop
Føtex
Lej en pølsevogn
Hummel

Copyright 2012  /  Danmarks Mest Velgørende Oldboys  /  kontakt@fodboldtilforskel.dk  /  Bliv sponsor