Ingen oprejsning mod bundhold i lokalopgør

Efter sidste uges blamage mod Skødstrup, skulle vi rejse os mod lokalrivalerne fra Grundfør. Selvom Hinnerup og Grundfør deler bygrænse, er det første gang i vores snart 9 årige historie vi skal møde de stribede fra GUI. Med de mange personlige relationer der er mellem de to hold, kan man med rette sige at der var vigtigere ting end 3 points på spil her til aften. Håneretten skal bestemt ikke underspilles, når man sætter disse to klubber op mod hinanden. Grundfør kom ind til kampen med 5 friske nederlag i bagagen, mens vi havde indkasseret vores første af slagsen siden 22. april til rækkens førerhold sidste uge. Begge hold var dermed ude efter oprejsning og, specielt for vores vedkommende, 3 vigtige points for at holde trit med topholdene i rækken.

 

Vi var, nærmest som forventet, spilstyrende fra kampens start. Vi fik flyttet bolden godt rundt i egne rækker, og kom stille og roligt længere frem på hjemmeholdets halvdel. Det blev også til nogle fine chancer - hovedsageligt på skud fra distancen - men som så mange gange før, var skarpheden ikke vores ven i den indledende fase. Grundfør var kun sjældne gæster på vores banehalvdel de første 20 minutter af halvlegen, og når de endelig kom frem til den sidste tredjedel, så svigtede deres afslutninger, og Henrik Pilgaard i målet blev aldrig rigtig testet.

 

I den anden ende begyndte vi at komme os frem til mange store chancer, både gennem godt opspil, men i høj grad også efter bolderobringer på modstanderens halvdel, som gav nogle rigtig gode omstillingsmuligheder. Vi havde flere gode afslutninger fra bl.a. Martin Bille, Klaus Rafn, Kristian "KD" Drachmann og Morten Bang, men vi havde svært ved at holde bolden inden for rammen og udenfor målmandens rækkevidde.

 

Efter godt 20 minutter blev vi, stik mod spil og chancer, straffet af et noget mere kynisk hjemmehold. En brændt chance og forvirring omkring clearingen, gav pludselig Grundfør en omstilling som vi forgæves forsægte at lukke ned ved at trække offside. Hjemmeholdet fik etableret et overtal med to mand alene med målmand Henrik Pilgaard, og de kunne let spille bolden rundt om Pilgaard og i nettet til 1-0. Det var stort set første gang i kampen de havde haft held til at føre bolden ind i vores felt.

 

Scoringen slog os dog ikke ud. Vi fortsatte med at sidde på kampen, og blev ved med at skabe chancer. I halvlegens sidste sekunder lykkedes det os at få udlignet. Klaus Rafn sendte Morten Bang i feltet med en præcis stikning, og Bang sled sig fri af forsvaret og satte bolden hårdt op i fjerneste målhjørne til 1-1. Velfortjent og et vigtigt tidspunkt at få scoret på.

 

Starten på anden halvleg mindede meget om måden første halvleg sluttede. Vi havde fint styr på spillet, men missede nogle afleveringer på vigtige steder af banen, som gav Grundfør mulighed for at løbe kontra. Efter 40 minutters spil fik Grundfør frispark midt på vores banehalvdel. Indlægget i feltet blev i første omgang clearet højt mere end langt, og da bolden dumpede ned i feltet blandt "venner og fjender" stod vi meget passive og så på, mens 2-3 af hjemmeholdets spillere havde mulighed for at sparke på mål. Bolden blev sparket i nettet til Grundfør føring 2-1 fra kanten af det lille felt, uden chance for Pilgaard i målet. Grundfør havde endnu engang udvist kynisme ved en stor fejl i vores forsvar.

 

Vi skulle dog ikke vente alt for længe på udligningen denne gang. Et godt løb på tværs af banen fra "KD", endte med en stikning fra kanten af feltet til Morten Bang, som endnu engang kom fri af forsvaret og sikkert sparkede bolden i nettet til 2-2. Det var Bangs sæsonmål nummer 15. Han har nu scoret mere end halvdelen af vores mål i denne sæson. Efter scoringen pressede vi endnu engang på for at få sejrsmålet. Sidst i første halvleg var der blevet plads til en debutant på banen, da Martin Bille gik i stykker. Peder Soelberg kom ind på midtbanen, og gjorde sig rigtig godt bemærket i løbet af anden halvleg. Kort tid efter udligningen satte han en stor chance op for Ulrik "Usche" Lind midt for mål, men den gamle måltyv ramte nærmest bolden for rent, og afslutningen blev derfor lige på målmanden.

 

Efter 55 minutters spil var Peder Soelberg på spil igen. Denne gang tog han et godt løb på tværs af banen, hvor han fandt Michael "Mik Mak" Krattet med utrolig meget plads i feltet. "Mik Mak" udnyttede pladsen og placerede bolden i nettet ved fjerneste stolpe og bragte os foran 2-3. Trods klart overtal i spil og chancer, var det første gang i kampen vi var foran.

 

Nu havde vi det resultat vi skulle bruge, og skulle nu bare holde Grundfør fra flere chancer i slutfasen. Med få minutter tilbage af kampen fik hjemmeholdet et frispark 10 meter udenfor feltet. Ikke normalt en situation der burde blive farlig på dette niveau, men Grundfør spilleren fandt plads på hans venstreside af muren, og sendte et knaldhårdt skud i nettet via indersiden af stolpen. Pilgaard havde ingen chancer for at nå det hårde skub, men i bagklogskabens lys skulle der nok være placeret en eller to mand mere i muren for at lukke den vinkel. Målet stod og der var udlignet til 3-3, på et tidspunkt hvor tiden var så fremskreden, at vi ikke nåede op og true Grundførs mål igen inden dommeren fløjtede af.

 

En ikke alt for opløftende præstation og 2 tabte points, i en kamp hvor vi burde have scoret minumum 3-4 mål mere, hvis vi bare tæller de største chancer sammen. Grundfør spillede meget simpelt på omstillinger som vi selv var med til at gøre farlige i nogle få situationer. Efter at have mistet 1. pladsen i sidste uge, må vi nu konstatere at vi er gledet helt ned på 5. pladsen efter aftenens resultat. Der er så tæt i toppen, at man ikke har råd til at smide points på den måde, hvis man vil hænge på. 

 

Efter kampen blev debutanten Peder Soelberg kåret som kampens bedste med 6 stemmer. Han fyldte rigtig godt på midtbanen i anden halvleg, specielt i det fremadrettede spil. Gode kombinationer, en assist og med lidt mere skarp kunne det også være blevet til en scoring. Alt i alt en velfortjent Man of the Match. De øvrige stemmer gik til Klaus Rafn med 4 stemmer, Morten Bang med 2 stemmer og Morten "Jaap Stam" Søndergaard med 1 stemme.

 

Truppen mod Grundfør:

Pilgaard - "Jaap Stam", "Benner", "Store", Schiølin - "KD", Klaus Rafn, Bille, "Usche" - Bang, Kim Rafn

 

Bænken: Soelberg, "Mik Mak"

Sponsorer
Rafn El
Lej en pølsevogn
Hinnerup Bilcenter
Ret & Råd Hinnerup

Copyright 2012  /  Danmarks Mest Velgørende Oldboys  /  kontakt@fodboldtilforskel.dk  /  Bliv sponsor