Der var engang

... i begyndelsen af 2007, hvor HOG Oldboys 30+' daværende træner Jesper 'Mini' Olesen ringede til sin gode kammerat Simon Schiølin og spurgte, om han ikke havde lyst til at være på holdet.

"Faktisk sagde jeg nej, da Mini ringede og spurgte, om jeg ville spille med. I min verden var oldboys-fodbold noget med lidt for store maver, grå hår og en farlig masse bajere i 3. halvleg, og det var jeg egentlig ikke sikker på, at jeg ville være en del af. Men jeg sagde samtidig til Mini, at jeg godt ville være med, hvis vi kunne lave et unikt setup bag holdet og skabe nogle 'never-seen-before' tiltag", fortæller holdets konceptudvikler og nuværende sportsdirektør og fortsætter,

"Jeg ville gerne skabe et hold, som kunne have det sjovt og hygge sig sammen i bedste oldboys-stil, men også et hold, der skulle være seriøst, ambitiøst og innovativt på samme tid".
 

2007
Schiølin begyndte sit arbejde med at signe en hovedsponsor i form af byggefirmaet M2, som samtidig fik retten til holdnavnet. I folkemunde blev HOG Oldboys 30+ hurtigt til Danmarks mest ambitiøse oldboys-hold og med holdet og organisation på plads opstillede ledelsen følgende mål for 2007/2008 sæsonen

  1. Holdet skulle samle flere tilskuere end HOG Hinnerups 1. hold i Serie 3
  2. Holdet skulle vinde rækken
  3. Holdet skulle ud og spille europæisk fodbold, hvis de vandt rækken

Da de to første målsætninger blev opfyldt hhv. ved hjælp af publikumsattraktive modstandere som blandt andet FC Zulu - en kamp som samlede hele 2700 tilskuere - og fremragende spil, hvilket betød, at sportschefen nu pludselig skulle trylle en 'Europa Cup kamp' op af hatten til den kommende sæson (red. 2008-sæsonen), for at opfylde målsætning nummer 3. 

FC Zulu 

2008

Også den hurdle blev overvundet, og i april blev drømmen således til virkelighed. 28 gutter fra Hinnerup med 30+ år på bagen skulle op mod Espanyols legendariske oldboys-hold, som har mere end 7000 spanske ligakampe på visitkortet. Kampen kom i stand via den gamle landsholdskæmpe, John Lauridsen, som stadig nyder absolut kultstatus i den katalanske hovedstad. HOG Oldboys 30+ slap nådigt fra kampen og rejste hjem til Danmark et hæderligt 2-6 nederlag og mange fantastiske oplevelser rigere. 

Espanyol

Op til kampen var sponsorjagten for alvor gået i gang - hver spiller fik tildelt 500 kr og besked på at få disse penge til at yngle. Det resulterede i en samlet sponsorpulje på knap 250.000 kr, som kan få op til flere marketingchefer i danske divisionsklubber til at stoppe op og kigge en ekstra gang... Holdets uofficielle tilnavn ændredes således til Danmarks mest ambitiøse og innovative oldboys-hold.

Sæsonen sluttede sportsligt med en ærefuld 5. plads, men eventmæssigt skulle det nye år vise sig at blive mindst ligeså indholdsrigt som det foregående. Således samledes ledelsen i efteråret i dybeste hemmelighed et ukendt sted i Danmark for at diskutere ideer og tiltag til 2009-sæsonen. ALLE ideer blev vendt, kreative, skøre såvel som fuldstændigt urealitiske, og primo november 2008 blev truppen samlet til den officielle 2009-launch, hvor sportsdirektøren og marketingchefen vanen tro hev en hvid kanin eller to op af den efterhånden famøse koncepthat. 
 

2009
Inspireret af disse CSR-tider havde sportsdirektør Simon Schiølin længe gået og tumlet med en idé om at skifte ordet 'innovative' ud med 'velgørende', og i samme åndedrag gøre holdets profil mere international. Hans velgørende koncept gik i korte træk ud på at give afrikanske børn den glæde ved fodbold, som vi i resten af verden mange steder tager for givet.

 

Således kom en aftale i stand med Dansk Røde Kors, hvilket betyder, at hele 1000 økonomisk stærkt underbemidlede børn i Uganda i efteråret 2009 vil få overrakt et sæt fodboldtøj og på den måde få dækket et af livets mest basale behov - tøj på kroppen. Sekundært får de muligheden for at kunne optræde som et hold i ens spilletøj, hvilket uværgeligt også er en af fodboldens mange store glæder.
 

Project 1000 Uganda 

Efter at have gjort sponsor- og eventkronerne endeligt op, kom HOG Oldboys 30+ ledelsen frem til at kunne overrække Dansk Røde Kors en check lydende på intet mindre end udstyr til en værdi af EN MILLION KRONER. Så i stedet for de oprindeligt lovede 1000 spillesæt, sendte Danmarks mest ambitiøse og velgørende oldboys-hold altså hele 1500 spillesæt OG 400 stk fodbolde ned til sportsglade børn i Uganda. 
 

Celtic holdbillede 

Derforinden havde holdet været en tur i Skotland for at spille Europa Cup kamp mod Celtic FC med den tidligere landsholdskæmpe Marc Rieper som ambassadør, ligesom Oldboys-landsholdet havde gæstet Hinnerups opvisningsbane i forbindelse med klubbens 100 års jubilæum. Især sidstnævnte begivenhed var med til at rejse penge til Dansk Røde Kors og Project 1000.

 

2010

Alle 'store' hold tager på træningslejr forud for sæsonstart... Som sagt så gjort. Medio marts 2010 gik turen til Vedbæk, hvor legendariske Sepp Piontek svingede pisken over 27 spillere med dobbelt så mange vintertunge ben på Vedbæk Boldklubs træningsbaner.
 

Vedbæk træning 

Efterfølgende blev frokosten indtaget på landsholdets stambord på næsten ligeså legendariske Hotel Marina. TV2 var vanen tro med på turen og sørgede for den perfekte dokumentation. Senere på dagen var holdet samlet hos Dansk Buddhistisk Center på Østerbro, hvor man via meditation sørgede for at frigive god energi, inden 2010 sæsonen skulle i gang - en horisontudvidende oplevelse for hele truppen.
 

ALL_SIS_SeppFra venstre marketingdirektør, Anders Lunde - Sepp Piontek - sportsdirektør, Simon Schiølin


Dette år gik turen til Amsterdam, hvor kampen mod tidligere landsholdsstjerner som Frank De Boer, Glen Helder, Bryan Roy, Aron Winter mfl. resulterede i et hæderlagt 4-8 nederlag. Kampen blev arrangeret gennem Søren Lerby og dennes søn Kaj Lerby, som også i dag har en stærk tilknytning til Ajax Amsterdam


Ajax teamphoto 

2011

I slutningen af 2010 udsteder Danmarks mest ambitiøse og velgørende oldboys-hold vanen tro en garanti til en af Danmarks største velgørende organisationer, ADRA Danmark, om at levere ét hus pr spiller i truppen til ligeså mange familier i det centralafrikanske land. Projektet fik navnet Oldboys30Huse.

Burundi Mik Mak 

Som optakt til sæsonen gennemgik holdet en træningslejr i Hamburg, hvor der blev spillet mod et udvalgt hold af tidligere HSV-spillere, inden HOG Oldboys 30+ drog til London ledsaget af tidligere landsholdsspiller Allan Nielsen for at prøve kræfter med Spurs Legends - et hold af tidligere Tottenham Hotspurs spillere, som helt ekstraordinært stillede op gratis i en god sags tjeneste - at hjælpe HOG Oldboys 30+ med at skaffe midler nok til at indfri holdets garanti om levering af 30 huse gennem ADRA Danmark.


Spurs holdbillede 

Kampen endte med en 6-3 sejr til legenderne fra Spurs Legends efter en fair og lige kamp - især i 1. halvleg. 
 

Den 19. august lagde fodboldbanen i Statsfængslet Østjylland græs til en noget utradionel træningskamp mellem et udvalgt hold af indsatte og Danmarks mest ambitiøse og velgørende oldboys-hold. Efter 4-3 til udeholdet ved pausen viste HOG Oldboys 30+ formatet og vandt kampen 7-5.

Fængselskampen 

2012

Året indledtes med den første udlandstur udenfor Europas grænser. I slutningen af marts fløj holdet med de mange velgørende ambitioner til Dubai og med i flyveren var sportslig ambassadør, Ebbe Sand. Efter at være budt velkommen på generalkonsulatet af Danmarks generalkonsul i De Arabiske Emirater, Per Tangsgaard Jensen, gik holdet straks igang med at afklimatisere sig i et forsøg på at vænne sig til et helt nyt underlag - nemlig det brandvarme sand på Jumeirah Beach, som fungerede glimrende som en let opvarmning til de kommende dages sportslige strabadser.

Dagen efter mødtes knap 60 danske børn og deres forældre op til fodboldskole i udkanten af Dubai, hvor samtlige børn fik en spilletrøje og en fodbold og efterfølgende tilbragte godt 3 timer sammen med truppens 30 spillere, som sørgede for, at børnene fik en god eftermiddag med alverdens fodboldøvelser.
 

Børnedag_historie

Senere på dagen hjemtog Danmarks mest velgørende oldboyshold den første sejr udenfor Danmarks grænser, da holdet besejrede et udvalgt hold af danske expats med 7-1 på et hattrick af Ebbe Sand, som via en solid figur under strandtræningen dagen forinden havde spillet sig direkte ind i startopstillingen sammen med marketingdirektør Anders Lunde på bekostning af holdets sædvanlige topscorere.

Efter en aften i restitutionens tegn begav holdet sig dagen efter ud i den arabiske ørken og nåede efter et par timers kørsel en oase i form Bab Al Shams resort, hvor et hold af lokale emirater ventede. Modstanderholdet spillede den første halvleg iført nationaldragten dish-dash, inden de skiftede til mere almindeligt fodboldtøj. Kampen i ørkenen endte med en kneben 4-3 sejr til holdet fra Danmark, som overraskende hurtigt fandt fodfæste i det brandvarme sand.

På afrejsedagen opstod der en unik mulighed for at møde verdens bedste fodboldspiller gennem tiderne, Diego Maradona. Derfor valgte holdets direktion at blive et ekstra døgn i Dubai og lykkedes på forunderlig vis med at tilknytte den argentinske troldmand som holdets globale ambassadør. Læs mere om det møde her

Maradona møde_nyhed 

Et lille halvt år senere afleverede holdets direktion det håndgribelige bevis på sæson 2012s velgørende anstrengelser - en check på fodboldudstyr til en værdi af 1.250.000 kr

ALU-SIS hos Røde Kors okt 2012

2013

Fra Dubais brandvarme sand til den 3½ kilometer tykke Indlandis i Rigets Nord. Danmarks mest velgørende oldboyshold dyrker ekstremerne, og sæson 2013 var ingen undtagelse. Således begav holdet sig afsted mod Kangerlussuaq i marts 2013 for at spille verdens første fodboldkamp på Indlandsisen mod et hold af udvalgte grønlandske personligheder med sangerinden Julie Berthelsen i spidsen.

Forud for turen til Grønland havde Danmarks mest velgørende oldboyshold allerede været på glatis, da holdet varmede op til kampen i det kolde nord i Århus Skøjtehal, hvor især Ebbe Sand gjorde sig bemærket det glatte underlag til trods - læse mere om den træning på bloggen

Tilbage på indlandsisen spillede Julie sit livs første fodboldkamp på isen og slap fantastisk godt fra tjansen som målmand. Måneden forinden havde hun forfattet og indspillet en støttesang sammen med Danmarks mest velgørende oldboyshold - sangen kan høres her. Med på turen var desuden holdets humoristiske ambassadør, Carsten Bang, som siden er blevet en integreret del af holdet. 

7

Dagen efter blev der afholdt velgørende børnedag for 73 af den lokale skoles børn i alderen 6-11 år. Foruden en trøje og fodbold fik alle børnene i en fornøjelig eftermiddag i fodboldens tegn.

Et par måneder senere lagde bane 6 midt i Fælledparken græs til den første og foreløbig eneste kamp spillet af Komikerlandsholdet anført af Carsten Bang. Med på holdet var der en længere række af Danmarks sjoveste mennesker heriblandt Jan Gintberg, Lasse Rimmer, Lars Hjortshøj, Christian Fuhlendorff og mange flere. Modstanderen var naturligvis Danmarks mest velgørende oldboyshold, og i den gode sags tjeneste kom der 10 huse til familier i Burundi ud af anstrengelserne.

A IMG_9999 

 

Sponsorer
Hummel

Copyright 2012  /  Danmarks Mest Velgørende Oldboys  /  kontakt@fodboldtilforskel.dk  /  Bliv sponsor