Pligtsejr på en spillemæssigt dårlig dag

Der stod meget på spil i vores første møde med naboerne fra Hadsten her til aften. Med en sejr, og det rigtige resutat i topkampen mellem Hammel og Skødstrup, ville vi kunne erobre rækkens første plads  med bare fire kampe tilbage af forårssæsonen. Hadsten, der ligger i den nederste halvdel af tabellen, burde være en overkommelig modstander for os. Desværre har vi tidligere i sæsonen vist, at selv de svagere hold i rækken kan give os problemer hvis vi tager foden af gaspedalen og luker dem ind i kampen. Det var derfor vigtigt at holde fokus gennem hele kampen.

Vi lagde, som sædvanligt fristes man til at sige, rigtig godt ud, og fik presset Hadsten højt oppe på deres banehalvdel, og stresset dem i deres opspil. De kom faktisk ikke i nærheden af vores straffesparksfelt de første 10 minutter af kampen, og de havde ikke en afslutning mod mål de første 24 minutter. I stedet pressede vi på for at få en hurtig scoring, og efter 5 minutters spil erobrede Jesper "Store" Søndergaard bolden på midten af banen. Her fandt han Martin Bille med plads midt på Hadstens banehalvdel. Bille tog et par træk med bolden, og sparkede hårdt mod mål fra distancen. Bolden havde så meget fart og svæv på sig, at målmanden havde meget svært ved a bedømme boldens bane. Bedst som han, og mange andre på banen, troede at skuddet ville gå forbi mål, fangede bolden indersiden af stolpen og gik i nettet til 1-0. Det var første gang Martin Bille (billedet) scorede to gange i samme kamp i den velgørende trøje, og det var første assist fra "Store" siden september 2009, da Hammel blev slået 7-1 og vi vandt vores seneste mesterskab.

Bare 5 minutter senere var vi igen farlige foran mål. Denne gang var det Jesper Lybye der stod for oplægget, efter samspil med Martin Bille, som havde erobret bolden højt oppe på Hadstens bane. Lybye spillede Bille fri på kanten af feltet, hvor han igen havde meget plads, og han hamrede endnu engang bolden i nettet bag en sageslys, men meget stillestående målmand til 2-0. På dette tidspunkt var der lagt op til en meget grim øretæve til Hadsten. De havde ikke været i nærheden af vores mål, og vi havde to gigantiske chancer for reelt at lukke kampen i minutterne efter 2-0 scoringen. Desværre va banen, bolden og Morten Bang ikke gode venner i de to situationer, og begge chancer blev spildt.

Mod slutningen af halvlegen begyndte Hadsten at røre lidt på sig frem ad banen. Et par gange kom de frem over kanterne og fik lagt nogle indlæg ind i feltet, som vi dog fik ekspederet væk. Efter 24 minutters spil fik de deres første hjørnespark i kampen. Sparket blev sendt ind tæt under mål mod bageste stolpe, og da det var præcist højt nok til at Michael "Mik Mak" Krattet, som dækkede stolpen, ikke kunne nå den, og målmand Jesper "Smørhånd" Kjærskov fejlbedømte boldens bane, fik bolden lov til at ramme indersiden af stolpen og gå i mål til 2-1. På dette tidspunkt havde Hadsten været noteret for 0 skud på mål, og de var nu noteret for en scoring - stadig uden at have haft et skud på mål...

Målet rystede os en lille smule og Hadsten begyndte stille og roligt at overtage styringen på midtbanen. I slutfasen af halvlegen vandt vi stort set ingen nærkampe på midtbanen, og efter 33 minutter fik vi straffen. Efter en rask lille dribletur på midten af vores halvdel, kom en Hadsten spiller fri af sin nærmeste modspiller og kunne upresset sende et tørt spark afsted mod "Smørhånds" mål. Bolden strøg i nettet helt oppe i målhjørnet, uden chance for "Smørhånd" til 2-2. Hadsten havde nu udlignet vores to-måls føring med deres første spark på mål i hele kampen. Målet var den sidste aktion i første halvleg, og vi kunne noget slukøret gå til pause med et uafgjort resultat.

I anden halvleg mistede vi relativt hurtigt styringen på midtbanen igen, selvom vi startede bedst. Hadsten så mest til bolden og kom hyppigere på besøg på den sidste tredjedel af banen, end vi så i første halvleg. Til gengæld blev det stadig ikke til mange afslutninger mod mål, da deres angreb blev lukket godt ned inden de nåede at blive farlige. Efter 41 minutters spil fik de dog sendt en hård og flad afslutning afsted mod mål fra kanten af feltet. Jesper "Smørhånd" Kjærskov så skuddet og kom fint ned til bolden. På en hvilken som helst anden dag ville "Smørhånd" have stoppet skuddet, men lige i dag suste bolden under hans handsker og i nettet til Hadsten føring 2-3.

Lettere chokerede over denne udvikling blev vi nu presset til at skubbe på for en udligning. Det var en stor ordre, da vi slet ikke kunne få spillet over midtbanen til at hænge sammen i denne fase af kampen. Heldigvis kom vi hurtigt tilbage med en udlignende scoring. 45 minutter inde i kampen fik Jacob Langvad serveret bolden efer et indkast. Han prikkede bolden videre til Morten Bang som tog et par træk ind i banen før han afsluttede mod mål fra 15-20 meters afstand. Det hårde skud var ikke uden for målmandens rækkevidde, men der var så meget fart på skuddet at han ikke fik sat handskerne på, og bolden strøg i nettet til 3-3.

Vi bragte os foran igen efter 51 minutter. Morten Bang var denne gang i oplæggerens rolle, da han fikst spillede Jesper Lybye fri. Hårdt presset rundede Lybye målmanden og trillede bolden i den tomme net til 4-3. Vi havde endelig lagt den dårlige periode bag os, og begyndte igen at vise tænder i duellen om midtbanen. Bare 2 minutter efter scoringen blev situationen lidt mere besværlig, da Klaus Rafn fik gult for anden kamp i træk, og måtte til afkøling i 10 minutter. Med en mand i undertal blev vi mere fokuserede på at forsvare føringen end at udbygge den. Hadsten formåede dog ikke at udnytte overtallet, selvom der opstod et par enkelte situationer der kunne være blevet farlige, hvis ikke vi havde været på tæerne og Hadsten havde været lidt mere kyniske.

Vi overlevede undetallet og kørte 4-3 sejren i hus. Det var vores 5 kamp på stribe uden nederlag, hvilket vi ikke har præsteret siden 2013, og med sejren rykkede vi forbi Skødstrup på 1. pladsen, da de kun formåede at få uafgjort ude mod Hammel.

Kampens spiller blev den altid hårdtarbejdende "ungste mand" Klaus Rafn. Han samlede 7 stemmer for sin indsats. De øvrige stemmer gik til Jesper Lybye med 3 stemmer, Ulrik "Usche" Lind med 2 stemmer, mens Jesper "Store" Søndergaard, Martin Bille og Jesper "Mini" Lauridsen hver fik 1 stemme.

Næste hjemmekamp er et sandt topbrag mod rækkens nummer 2 fra Skødstrup. Kampen spilles mandag den 15. juni klokken 19.00 på Rønbæk Stadion. Kig forbi og støt de velgørende drenge i jagten på den sportslige triumf.