Overbevisende sejr over topholdet

For første gang siden mesterskabsåret 2009, stod vi her til aften overfor Hammel. Vores seneste mesterskab blev sikret tilbage i 2009 med en knusende 7-1 sejr over netop Hammel, men denne gang vidste vi at det ikke ville blive så nemt. Hammel lå inden runden på en klar 1. plads i rækken, og havde kun spillet en enkelt kamp uafgjort og vundet resten.

 

Vi lagde godt ud, og viste mange af de samme dyder som i sidste uges topkamp mod Freja Oldboys. Et velfungerende pres på Hammel pressede dem til at lave flere opspilsfejl, som vi flere gange udnyttede til hurtige omstillinger. Dog uden de helt farlige afslutninger på mål.

 

Der skulle dog ikke gå mere en 10 minutter af første halvleg før vi fik bragt os foran 0-1. Søren Andersen sendte en hård og præcis bold i dybden til Morten Bang, som overspurtede Hammels forsvar og rundede målmanden inden han sikkert sparkede bolden i det tomme mål. Denne type scoring er efterhånden ved at være lidt af en signaturscoring fra Morten Bangs side.

 

Vi fortsatte med at styre spillet efter scoringen, men mistede desværre kort efter Kasper "Poppe" Andersen med en skade i baglåret. Det krævede lidt rokeringer på midtbanen, men ikke noget der gjorde at vi mistede momentum.

 

Efter 20 minutters spil fik vi igen udbytte af en hurtig omstilling. Jesper Lybye fandt Søren Andersen på venstrekanten, og med noget der mindede meget om opspillet til den første scoring, sendte Søren bolden hårdt på tværs til Morten Bang. Han rundede endnu engang målmanden og scorede til 0-2 i det tomme mål. Det var Morten Bangs 10. sæsonscoring i 7 kampe.

 

Hammel var meget sjældne gæster i- og omkring vores felt i første halvleg. De spillede meget simpelt på vores halvdel. Enten dybe stikninger til kanterne, eller lange bolde som de forsøgte at forlænge og på den måde komme bagom forsvaret. Det var dog meget nemt at trævle op, og de få gange de lykkedes over kanterne, havde de ganske enkelt for få spillere i feltet til at gøre chancen stor.

 

Med 5 minutter til pausen var Søren Andersen tæt på reelt at lukke kampen. Han opsnappede en løs bold 5 meter uden for feltet og forsøgte at placere bolden i nærmeste målhjørne. Hammels målmand kastede sig dog meget atletisk - trods sin store størrelse - efter bolden, og fik den skubbet til hjørnespark med det der nok bedst kan betegnes som en TV redning. Mere skete der ikke i første halvleg, og vi kunne gå tilfredse til pausen med en to-måls føring over topholdet.

 

Hammel kom ud til anden halvleg med en helt anden gejst. De forsøgte nu at spille sig op ad banen i stedet for de lange afleveringer der havde præget deres spil i første halvleg. Vi havde dog stadig fint styr på begivenhederne, selvom Hammel lykkedes med at presse spillet længere op på vores bane når de havde bolden.

 

Efter 12 minutters spil fik Søren Andersen gult kort for film. Dommeren havde ladet sig præge lidt af tidligere episoder hvor Søren følte sig bortdømt for ikke at få frispark, mens Hammel følte han filmede i episoderne. Midt på banen blev Søren ramt på benet og gik beklagende i græsset. Dommeren takserede forseelsen til frispark til Hammel og gult kort til Søren.

 

Med en mand i undertal blev vi presset endnu længere tilbage på banen, og Hammel kom også frem til nogle kvalificerede afslutninger. Vi holdte dem dog fra de helt store chancer i denne fase af kampen.

 

Bage 6 minutter senere blev vi ramt af endnu et gult kort. Jesper "Benner" Bendix kom for sent ned i en tackling på kanten af feltet, hvilket dommeren takserede til gult kort og 10 minutter på sidelinjen. Dette medførte et massivt pres fra Hammel mod vores mål, og der skulle kæmpes ekstra hårdt for at holde dem fra scoringer. En enkelt gang kom de meget tæt på efter lidt klumpspil, men Kim Rafn fik stoppet skuddet på målstregen hvorefter målmand Henrik Pilgaard kunne cleare bolden ud af feltet.

 

Hammel havde kun en enkelt stor chance mere i overtal, da de forsøgte med et hårdt skud fra kanten af feltet. Bolden sjuttede dog lige forbi fjerneste målstolpe, da Pilgaard - efter dommerens vurdering - fik fingerspidserne på bolden. Super redning. I den anden ende kom vi frem til endnu en kæmpe chance kort før tid. Endnu en gang fandt Morten Bang bag om forsvaret, men denne gang havde målmanden læst hans forsøg på at runde ham, og fik grebet godt ind.

 

Kampen sluttede 0-2, og vi kunne fejre sæsonens 4. sejr ud af 6 mulige. Det var samtidig vores første "clean sheet" siden Åbyhøj blev besejret 8-0 på Rønbæk Stadion tilbage i maj 2013. Længe undervejs, men et godt tidspunkt at trække det frem.

 

Kampens spiller blev denne gang delt mellem to spillere. Michael "Mik Mak" Krattet og Jesper Lybye fik hver 4 stemmer, og kronede dermed en super indsats hhv. defensivt ("Mik Mak") og i den kreative rolle på midtbanen (Lybye) med æren Man of the Match. De øvrige stemmer gik til Jesper "Benner" Bendix og Søren Andersen med hver 2 stemmer, mens brødrene Klaus og Kim Rafn fik 1 stemme hver.   

 

Truppen mod Hammel:

Pilgaard - "Mini", "Store", "Benner", "Mik Mak" - Klaus Rafn, "Poppe", Lybye, Søren A. - "Usche", Bang

 

Bænken: Kim Rafn, Jesper Brandi

Sponsorer
Din Tøjmand - Claus Hvass

Vidste du...

at de 13 points vi har fået de første 6 runder i år, er det højeste antal points vi nogensinde har haft på nuværende tidspunkt i sæsonen. Det lugter af GULD!

Copyright 2012  /  Danmarks Mest Velgørende Oldboys  /  kontakt@fodboldtilforskel.dk  /  Bliv sponsor