Hasle sænket i mål orgie

Onsdag aften tørnede HOG's legendariske oldboys sammen med Hasle Boldklub for 13. gang siden 2007. Det er det klart oftest spillede opgør i DBU Jylland's Region 3 for Oldboys, og med den historie holdene har med hinanden, var der lagt op til endnu en hård fight for pointsene. Vi gik ind til kampen uden points på kontoen i efteraret, mens Hasle var kommet bedre fra start med 4 points fra deres første 3 kampe. Til gengæld havde vi vundet de seneste 7 opgør mod Hasle, så vi havde en statistisk fordel inden kampen.

Vi satte os på kampen allerede fra første fløjt, med godt pasningsspil over kanterne, hvor specielt Søren Andersen var flyvende på venstrekanten. Allerede inden for de første 5 minutter af halvlegen havde Christian Hansen og Morten Bang forsøgt sig med kvalificerede aslutninger fra distancen, dog uden at ramme mål.

MÅL - efter blot 8 minutters spil faldt kampens første mål. Søren A. var igen aktiv på ventrekanten, og han fandt Morten Bang med plads i feltet. Bang gjorde kort proces og bankede bolden forbi en chanceløs målmand i Hasle målet til 0-1. På dette tidspunkt havde Hasle ikke haft én eneste afslutning mod Jesper "Smørhånd" Kjærskovs mål.

Efter målet begyndte Hasle at komme bedre med i spillet, og det lykkedes dem at komme til deres første afslutning efter 15 minutters spil.

MÅL - Søren A. var efter 16 minutters spil igen på færde på venstrekanten. Denne gang fandt han Jakob Hansen fri inde i feltet, og Hansen gjorde ligesom Bang kort proces og sparkede bolden i nettet bag Hasle målmanden til 0-2.

Hasle var totalt udspillet på dette tidspunkt af kampen, og slemt blev næsten værre bare et par minutter senere, da Søren A. satte gang i et kontraangreb ned gennem midten. Han havde begge kampens målscorere med sig i en 3 mod 3 situation, men i stedet for at aflevere bolden udnyttede han den plads han fik til at bringe sig på skudhold. Desværre blev han tacklet i skudøjeblikket, men bolden faldt lige i fødderne på Bang der på sin afslutning var uheldig at ramme stolpen. Chancen var dog ikke helt spildt endnu, for riposten landede hos Jakob Hansen vis forsøg på at loppe bolden i nettet blev afværget på stregen, og bolden blev clearet ud af farezonen.

Den forspildte chances efterspil dannede rammen for kampens udtalelse, da Bang kritiserede Hansens afslutning med "Hold kæft hvor er du ringe", hvortil Hansen svarede "Det var dig selv der startede".

Den brændte triple-chance var starten på et Hasle comeback. Hjemmeholdet fik nu overtaget styringen på kampen, og fik spillet sig frem til flere store afslutninger, men vi havde mere end svært ved at få vores opspil til at fungere. I stedet for at kombinere os op ad banen blev der slået lange bolde som var for nemme for Hasle at samle op. De lange bolde gav ligeledes alt for stor afstand mellem kæderne, hvilket Hasle udnyttede til at komme frem til et utal af afslutninger.

MÅL - efter 21 minutter fik hjemmeholdet udbytte af spilovertaget. En hård og flad pasning på tværs af feltet blev flot sparket i nettet med en helflugter, uden chance for "Smørhånd" til reducering 1-2.

MÅL - der skulle bare gå 7 minutter fra reduceringsmålet før Hasle havde udlignet vores 2-måls føring. En miserabel tilbagelægning fra Jesper Lybye blev opsnappet af Halse angriberen, og med 2 mand alene igennem med "Smørhånd" var udligningen en simpel formalitet.

Hasle kom bedst ud til en lidt rodet start på 2. halvleg, hvor vi stadig havde problemer med opspillet. Første store chance til Hasle kom allerede efter 1½ minuts spil, men aslutningen testede ikke for alvor "Smørhånd" i målet.

GULT KORT - efter 10 minutters spil blev Hasles højre back lidt overtændt, og fik det gule kort for at brokke sig over dommerens manglende kendelser. Dette efterfølgende overtal var lige hvad vi skulle bruge for at vende momentum i kampen over på vores side.

MÅL - kort efter det gule kort fandt Kristian "KD" Drachmann plads på højrekanten, og med et præcist indlæg fandt han en fri Morten Bang der denne gang valgte at first-time indlægget. Det var en god beslutning da han ramte bolden meget hårdt og præcist, og sendte den i nettet til en 2-3 føring.

MÅL - efter 15 minutters spil fik Bang en friløber over en halv banelængde. På kanten af feltet blev han dog stoppet ulovligt, og dommeren var ikke i tvivl om at der skulle dømmes straffespark. Desværre glemte dommeren at give kort til synderen, som var bageste mand da han taklede Bang. Søren A. tog ansvaret for straffesparket som han sikkert eksekverede og udbyggede føringen til 2-4.

Hasle var på dette tidspunkt ved at falde fra hinanden, og vi fortsatte med at sætte kontraangreb op med dybdeløb til Bang.

MÅL - efter 25 minutters spil af 2. halvleg tryllede Jesper "Mini" Olesen på midten af banen, og fik skabt sig plads til at slå en milimeter præcis aflevering til Claus "Krølle" Reinholdt i højre angrebsside. "Krølle" driblede ind i feltet og sparkede bolden i nettet via den forreste opstander, uden chance for Hasle keeperen. Kampen var nu definitivt lukket ved 2-5.

RØDT KORT - for at gøre skidt værre for Halse, så fandt dommeren det røde kort frem 5 minutter før tid, da Bang endnu engang blev stoppet ulovligt af Hasles bageste mand. Denne gang var det dog uden for feltet, og der kom ikke noget ud af det efterfølgende frispark.

I kampens sidste minut fik Hasle tildelt et straffespark efter "Mini" havde haft hånden på bolden i feltet. Meget kendetegnende for Hasles nedtur i 2. halvleg blev straffesparket sendt 2 meter over mål.

Jakob Hansen kom på banen igen med et par minutter tilbage. Han var involveret i kampens allersidste aktion, da han blev sendt afsted på en friløber fra midten af banen. Desværre fik han ikke ordenlig træf på bolden i afslutningsøjeblikket, og chancen blev forspildt.

Kampen sluttede 2-5, og vi kan glæde os over at have vundet de seneste 8 opgør mod ærkerivalerne fra Hasle Boldklub.

Efter kampen blev Søren A. udråbt som kampens bedste spiller, efter brug af "tie-breaker" stemme. Både Søren og Bang opnåede 5 stemmer, mens de øvrige stemmer blev fordelt således at Christian Hansen fik 2 stemmer mens "Smørhånd", "Jaap Stam" og "KD" alle fik 1 stemme hver.