Top mod bund i sæsonens første hjemmekamp

Første hjemmekamp i sæsonen var mod Hadbjerg Ødum Selling Trivsels- og Idrætsforening (HØST IF i folkemunde). Det er et hold vi ikke havde mødt tidligere, så vores eneste reference var resultaterne i deres foregående 3 kampe, som alle var end med nederlag. Vi var derfor optimistiske omkring chancerne for at holde momentum kørende, fra sæsonen to udebanesejre i de første to spillerunder.

Forholdene på Rønbækanlægget her til aften var ikke ideelle. Den trykkende varme og en tvivlsom bane gjorde kampen til en prøvelse, både teknisk og fysisk for spillerne. Vi så dog ud til at tilpasse os bedst til forholdene fra starten af kampen, hvor vi var spilstyrende. Vi skulle dog bruge lidt tid på at komme frem til den første reelle chance, men efter 5 minutters spil brød en veloplagt Claus "Køle" Møller igennem på højrekanten, og slog et indlæg til bagerste stolpe. Her dukkede Anders "Anke" Rasmussen op og kastede sig frem for at nå bolden, men fik ikke ordentlig træf og bolden røg forbi mål. To minutter efter den store chance, var "Køle" Møller igen på spil. Martin Bøjer sendte ham mod baglinjen med en dyb stikning, hvorfra han sendte et fladt indlæg mod forreste stolpe. Her blev indlægget mødt af Kim Rafn, som sikkert styrede bolden i nettet til 1-0.

Halvvejs gennem 1. halvleg fik gæsterne sendt en spiller ud i 10 minutter med et gult kort, for at stoppe en omstilling med ulovlige midler. Ingen tvivl fra kampens dommer - Jan Blach - en beslutning lige efter bogen. Vi havde haft kontrol over kampen hele 1. halvleg, men havde ikke kunnet producere de helt åbne chancer. Med en mand i overtal, burde vi kunne udnytte den ekstra plads, og få bragt os yderligere foran. Efter 21 minutter var det lige før det lykkedes for os. Der var stor forvirring i gæsternes målfelt efter et indlæg, som målmanden gik skævt af. Det medførte ikke mindre end to chancer til Kim Rafn, som dog begge blev blokeret, inden Martin Bøjer sparkede den sidste ripost forbi mål.

Efter 25 minutters spil var Kim Rafn igen på spil. Han fik viftet hans direkte oppasser til en side, og skabte sig plads til at gå mod mål og få afsluttet fra en upresset position. Desværre strøg bolden snert forbi den fjerneste stolpe. Trods total dominans i 1. halvleg blev det ikke til flere scoringer inden pausen.

Presset mod gæsternes mål fortsatte fra første fløjt i 2. halvleg. Bare 1 minut inde i halvlegen fik Martin Bøjer bragt sig fri til indlæg på højrekanten, men en helt fri Kim Rafn på kanten af det lille felt ramte forbi bolden, og Morten Bang var for langt fra den løse bold til at følge op. Inden for samme minut var Jan Christensen utrolig tæt på at udbygge føringen, da han - i et meget befærdet felt - fik driblet rundt om en flagrende målmand, og afsluttet mod et tomt mål. På mirakuløs vis kom der dog en forsvarer på tværs af målet og blokerede afslutningen.

Vi skulle frem til den 53. minutter før scoringen til 2-0 endelig blev en realitet. Igen var det Martin Bøjer der var chanceskaberen, og igen var det med et indlæg fra højrekanten. Formlen var faktisk den samme, som havde givet den store chance i starten af halvlegen, men denne gang lå indlægget i hovedhøjde, og Kim Rafn fik denne gang perfekt træf på bolden, og headede den sikkert i nettet. Bare tre minutter senere fik Claus "Køle" Møller en kæmpe chance for at lukke kampen. Han stod helt fri ved bagerste stolpe på et indlæg fra venstrekanten, men i stedet for at tage bolden ned, og afslutte kontrolleret, gik han efter den mere ekvilibristiske løsning, som var en helflugter der dog ikke ramte målet.

De sidste 10 minutter af kampen var hårde for HØST IF. De havde ikke haft en reel afslutning på mål hele kampen indtil nu, mens vi havde spillet os igennem til et utal af hele og halve chancer, dog uden at kunne omsætte til scoringer. Efter 63 minutter lagde Morten Bang et hårdt én-mands pres på gæsternes opspil, og erobrede bolden midt på deres banehalvdel. Efter en hurtig "1-2" med Martin Bøjer, var Bang fri foran mål, og kunne stensikkert bringe os foran 3-0. Da der var spillet 65 minutter, sparkede Anders "Anke" Rasmussen hjørnespark fra højre side, og på bagerste stolpe dukkede Morten Kjærsgaard Andersen op, og kunne upresset styre bolden i nettet til 4-0. Minuttet efter var Morten Bang igen på spil udenfor gæsternes felt. Efter elegante kombinationer med Jan Christensen, fik Bang bragt sig på skudhold, og sparkede knaldhårdt bolden i nettet til 5-0 - midt i målet, hvor målmanden mest af alt lignede en der forsøgte at komme væk fra bolden, end en der ville redde skuddet. Skide være med hvordan bolden kommer i mål - de tæller allesammen lige meget.

HØST IF fik deres eneste afslutning indenfor rammen med bare to minutter tilbage af kampen. Det var dog en fremragende afslutning, og værd at vente på. Efter en omstilling, blev der sendt et indlæg ind mod straffesparkspletten, hvor en HØST IF angriber first-timede bolden mod mål. Jesper "Smørhånd" Kjærskov, som havde haft en meget stille aften, matchede dog afslutningen med en fantastisk refleksredning, og fik "fistet" bolden over mål. Det var kampens sidste højdepunkt, og vi kunne trække os sejrrigt ud af kampen for 3. gang af 3 mulige i den nye sæson.

Efter kampen blev Claus "Køle" Møller udråbt til Kampens bedste spiller med 4 stemmer af 15 mulige. De øvrige stemmer faldt til Kim Rafn (3), Morten Kjærsgaard Andersen (2), Martin Bøjer (2), Christian Hagelquist (1), Martin Illner (1) og Jesper "Smørhånd" Kjærskov (1)