Koks i styrhuset kostede point

Vi tog til Lyseng med en plan om at skulle holde momentum, efter 3 stærke sejre i de første 3 kampe. Lyseng har altid været et svært hold at spille mod på deres bane, men vi havde dog to sejre med i bagagen fra vores seneste to udekampe mod aftenens modstander.

Vi startede med bolden, og efter at have kørt den rundt i egne rækker et par gange, tog Michael "Mik Mak" Hertzum Krattet et par træk op af venstrekanten, inden han sendt Martin Bøjer i dybden. Bøjer afdriblede alt for nemt 2 forsvarer med nogle snævre træk ind i banen, inden han resolut afsluttede op i nettaget, uden chance for hjemmeholdets målmand. Med bare 1 minut og 20 sekunder på uret, og uden af hjemmeholdet havde rørt bolden, var vi kommet foran 0-1.

Efter bare 5 minutter var Martin Bøjer igen på færde, da han samlede et dårligt udspark fra målmanden op på kanten af feltet, men helt fri med målmanden fik Bøjer for meget luft under bolden, og hans lob fløj over mål. En scoring her, og kampen ville have været tæt på lukket, inden den overhovedet var kommet igang.

12 minutter inden i kampen bringer Jan Christensen bolden ind i feltet, og forsøger at finde Kim Rafn med et vip til midten af feltet. Desværre ligger afleveringen lidt bag Rafn, som ikke får ordentlig træf på sit hovedstød, som sniger sig forbi mål. Bare 2 minutter senere bryder Peter Breiner igennem fra venstrekanten, og han forsøger at lægge bolden udenom den frembrusende målmand, men afslutningen blokeres. Riposten lander dog i fødderne på en helt fri Martin Bøjer, som let kan hjælpe bolden det sidste stykke ind i mål til 0-2.

Efter scoringen var det som om vi overlod mere af spillet til hjemmeholdet, som på dette tidspunkt ikke havde haft en reel afslutning mod mål, med mindre man tæller en skævert fra nær midterlinjen med. Lysengs første afslutning af betydning kom efter 30 minutters spil, og deres største chance i halvlegen kom efter et frispark i sidste minut, som strøg forbi venner og fjender i feltet, og blev stoppet af stolpen. Vi kunne gå til pause med en komfortabel føring på 0-2.

Lyseng kom klart bedst ud til 2. halvleg. De pressede væsentlig højere oppe på banen, og havde fået nogle spillere ind med bedre fysik og mere fart i benene. Inden for halvlegens første 2 minutter havde de spillet sig frem til to gigantiske chancer, som dog begge blev misset. Den ene fik målmand Henrik Pilgaard på mirakuløs vis vippet på overlæggeren, hvor riposten herefter blev headet over mål. En klar advarsel om at kampen på ingen måder var ovre, og at vores to-målsføring hurtigt kunne komme i fare.

Vi holdt stand mod hjemmeholdets dominans i spillet, indtil det 47. minut, hvor et langskud nogle meter udenfor feltet snød Henrik Pilgaard i målet, ug suste forbi ham til en 1-2 reducering. Regnen var på dette tidspunkt begyndt at falde tungt, hvilket ikke gjorde en svær opgave med at spille os ud af hjemmeholdets pres nemmere. Efter 49 minutter blev ondt gjort værre, da Lyseng igen fik et frit skud fra kanten af feltet. Denne gang blev det sat i nettet helt ude ved den en stolpe, uden chance for Pilgaard i målet. Vores komfortable føring på 0-2 var vendt til 2-2 på bare 2 minutter.

Herfra var det hardt arbejde at holde Lyseng fra stangen. Vi lykkedes et par gange med at komme frem til chancer, men begge gange fik Michael "Mik Mak" Hertzum Krattet et skidt træf på afslutningen, og chancerne løb ud i sandet.

Kampen blev afgjort 10 minutter før tid, da en forholdsvis ufarlig situation blev forvandlet til et marerids scenarie efter en van(d)vittig beslutning af målmand Henrik Pilgaard. Pilgaard havde bolden midt i eget felt, med en afleveringsmulighed til hver side af sig. På hans venstre side lagde en modstander pres på, og gjorde den afleveringsmulighed risikabel, mens hen til sin højre side havde en helt fri medspiller klar til at modtage en aflevering, og bringe bolden ud af egen zone. I stedet for at vælge den sikre løsning med en aflevering til højresiden, lagde Pilgaard an til afleveringen, men da han kunne mærke modstanderen nærme sig bagfra, valgte han at at forsøge en hælaflevering til medspilleren i venstre side. En håbløs beslutning, kampens stilling, hvem der havde overtaget og hans egen mangelfulde teknink, taget i betragtning. Det endte med at hælafleveringen ikke kom længere end hans eget støtteben, og bolden blev i stedet lagt tilrette for den enlige Lyseng angriber i feltet, som nemt kunne sende bolden i nettet til 3-2

Resten af kampen er en tåge, da episoden fra 3-2 målet kørte som en film for mine øjne, i et uendeligt loop, men jeg er efterfølgende blevet gjort opmærksom på, at vi ikke kom tæt på en udligning, og måtte acceptere sæsonens første nederlag, hvilket set over hele kampen ikke var ufortjent, men det ville det ene point heller ikke have været.

Efter kampen blev Morten Andersen udråbt til Man of the Match i første kamp efter en længere skadespause. Morten fik 5 af 14 stemmer, mens resten af stemmerne blev fordelt på Klaus Rafn (3), Peder Soelberg (3), Martin Bøjer (2) og Jan Christensen (1). Pilgaard fik ingen stemmer, men har i stedet fået en ekstra uge til at samle sig igen, inden han får mulighed for at vise sine sande kvaliteter i udekampen mod Søften den 21. september.