OLDBOYS i statsfængslet

Der var et naturligt højt spændingsniveau i truppen, da vi mødtes på parkeringspladsen ved Statsfængslet Østjylland i Horsens, forud for kampen mod et udvalgt hold indsatte, på deres hjemmebane indenfor murerne.

Efter omklædning og sikkerhedsbriefing af de indsattes træner Lars, blev vi stille og roligt sluset igennem de mange porte ind til fængselsgården, hvor kampen skulle spilles. Banen var nyklippet til kampen, og de huller der tidligere havde været var fyldt ud med sand. Alt i alt fremstod banen bedre end nogensinde (jvf. Lars).

Efter lidt let opvarmning, det oblikatoriske holdbillede med de indsatte og et par indledende interviews med TV2's fremmødte reporterhold, var vi klar til kampstart. Inden vi blev sat igang fik vi dog lige en ekstra overraskelse, da hjemmepublikummet pludselig troppede op på sidelinien. Selvom det var uventet, sørgede de fremmødte for at skabe en god stemning omkring kampen.

Kampen blev spillet på 7-mands bane, men med 10 mand pr. hold på banen fra start, og allerede fra start var det tydeligt at de indsatte var vant til at spille på denne størrelse bane. De var rigtig gode til at isolere vores boldførende spillere ved sidelinen, mens vi stadig var på egen banehalvdel, hvilket gjorde opspillet svært for os. Vi fandt dog løsninger på presset, og fik spillet os frem til nogle gode chancer, som bl.a. Søren Andersen og Morten Bang lykkedes med at sparke i nettet.

Halvvejs igennem 1. halvleg var vi kommet foran 0-3, men de indsatte var ikke ufarlige når de havde bolden. Deres anfører Hasan var en konstant skudtrussel, mens flere af deres øvrige midtbanespillere var ganske habile til at føre bolden frem, og skabe farlige situationer i- og omkring feltet.

Vi kom til at stå med meget afstand mellem kæderne til sidst i halvlegen, hvilket de indsatte udnyttede med 3 hurtige scoringer, bl.a. et direkte på frispark fra før omtalte Hasan. Med udligningen til 3-3 havde de indsatte og deres publikum på sidelinien for alvor troen på at de kunne skabe et godt resultat mod de legenderne fra Hinnerup. Søren Andersen sluttede dog halvlegen af med en fantastisk dribletur inde i feltet som han sikkert afsluttede med en scoring til halvlegsresultatet 3-4.

I anden halvleg fik vi pladseret os bedre på banen, og de indsatte kom ikke rigtig frem til de store chancer. I stedet var vi mere spilstyrende og kom frem til mange gode forsøg, både i åbent spil, men også på dødbolde. Med scoringer fra bl.a. Martin Bille og Ulrik "Usche" Lind fik vi udbygget føringen, mens Hasan igen var på plads med en velpladseret hård afslutning der gav et reduceringsmål.

Kampen endte 5-7 til gæsterne, i en kamp der blev spillet i en utrolig fair og positiv atmosfære. Alle 20 mand fra truppen der var med på turen til Horsens kom derfra med en unik og fantastisk oplevelse, som på sin helt egen måde står mål med flere af de kampe vi har spillet i Europa.

Efter kampen samledes begge hold og tilskuere over en sodavand i sportshallen, hvor der blev udvekslet historier og komplimenter. Det var også her dagens klart bedste udtalelse faldt fra en af de mere toneangivende midtbanespillere fra hjemmeholdet;

"Jeg spillede i BK Frem indtil klubben gik konkurs. Så kom jeg til Jylland, hvor jeg fik en 5 årig kontrakt her i Horsens".