Pinligt nederlag til bundholdet

2017 har indtil videre ikke været god ved os på hjemmebane, hvor vi inden aftenens kamp mod lokalrivalerne og rækkens bundprop - Søften - havde fået 1 point i 3 kampe. Efter sidste uges 7-1 nedsabling af Virup, skulle man dog tro at vi kunne trække første sejr i kalenderåret på Rønbæk stadion. Desværre viste vi præcist hvor lavt vores bundniveau var, trods en ganske kompetent trup.

Vi startede kampen klart bedst, og var spilstyrende fra første fløjt. Allerede efter 3 minutter brændte det på foran gæsternes mål første gang. Simon Schiølin havde taget et rush op ad højrekanten, hvor kan fik plads til at slå et indlæg (som senere skulle vise sig at blive et af vores bedste i hele kampen) til bageste stolpe. Her stod Morten Bang klar til at trykke bolden i nettet, men hans ramte bolden ukarakteristisk dårligt, og målmanden havde ingen problemer med at redde forsøget. Bare 5 minutter senere var Morten Bang igen på færde. Denne gang tog han selv bolden med ind i feltet, og fra en spids vinkel fik han afsluttet mod nærmeste stolpe. Desværre blev bolden lige præcis styret udenom stolpen af en Søftenspiller.

Vi skulle helt frem til det 13. minut før Søften havde deres første skud mod mål, og det var endda et forkølet et af slagsen. Indtil da havde deres spil fremad banen været meget primitivt, med lange bolde i dybden mod deres hurtigste mand i forreste geled. Det havde de selvsagt ikke fået det store ud af. De skulle dog få en hel masse mere ud af deres anstrengelser efter 17 minutter. Vi mistede bolden halvvejs oppe på Søftens halvdel, og da vi ikke formåede at komme på kroppen af den boldførende Søftenspiller, kunne han løbe hele vejen fra midten ned i vores felt, og udplacere Jesper "Smørhånd" Kjærskov i målet. Gæsterne havde stik mod spil og chancer bragt sig foran 0-1 første gang de havde bolden med ind i vores felt.

Efter scoringen faldt både tempo og niveau for alvor. Det var ikke fordi vi havde spillet poleret op til scoringen. Faktisk var det eneste tidspunkt vi havde magtet at sætte lidt tempo i bolden, da Simon Schiølin skabte chancen for Morten Bang efter 3 minutters spil. Vi forsøgte stadig at komme til afslutninger, men vi kunne ikke sætte 3 afleveringer sammen, og i stedet blev umulige vinderbolde forsøgt, uden at vi fik noget ud af det. Til gengæld blev der talt alvorligt i pausen fra Cheftræner Jesper "Carlos" Stenbroen, for sjældent har vi spillet så langsomt og uinspireret som sidste halvdel af første halvleg.

Anden halvleg blev desværre ikke bedre end afslutningen på den første. Søften begyndte at skabe mere omkring vores felt, uden at vi kunne gengælde i den anden ende. 9 minutter inde i halvlegen blev (endnu) en lang bold spillet ned i vores forsvarszone. "Smørhånd" måtte ud til venstrekanten af feltet for at tage bolden, men om han var på vej ud af feltet, eller om han læste boldens fart forkert, skal i skrivende stund stå uvist. I hvert fald kom en Søften spiller først på bolden, og kunne upresset spille bolden ind i feltet til en medspiller, som kunne score karrierens nemmeste mål til 0-2.

Vi virkede energiforladte efter scoringen, men Cheftræneren forsøgte alligevel at ændre lidt fremad banen, hvor Jesper "Store" Søndergaard blev sat på i angrebet som target man. Det var tæt på at blive en god disposition bare få minutter efter. Jesper "Mini" Lauridsen lagde en millimeter præcis aflevering op i fødderne på "Store", som havde placeret sig helt rigtigt ift. Søftens bageste række. Med en elegant retningsbestemt første berøring, bragte "Store" sig på skudhold, men valgte at tage et træk ind i feltet. Det viste sig at være en skidt beslutning, da der både kom et hul i banen og en forsvarer i vejen for en målgivende afslutning. I stedet strøg bolden forbi mål til hjørnespark.

Der var langt mellem chancerne herefter. Lige så upræcise afleveringerne var opad banen, ligeså dårligt fik vi sat os i scene til chancerne, når vi endelig kom frem til Søftens felt. Christian Hagelquist fik sidste chance, efter et godt løb ind i banen. Desværre strøg hans afslutning forbi mål. Den store satsning fremad banen, gav nogle huller bagud, og Søften kunne meget vel have scoret et eller to mål mere på omstillinger, uden at vi kunne have klaget over det. Det endte dog med 0-2 og endnu en skuffelse på Rønbæk stadion i 2017.

Kampens spiller blev aftenens anfører Jesper "Benner" Bendix med 5 stemmer, mens Peder Soelberg (4), Christian Hagelquist (2), Michael "Mik Mak" Hertzum Krattet (2) og Jesper "Mini" Lauridsen (1) tog de øvrige stemmer.