Flad fornemmelse efter sæsonafslutning

Vi havde én vigtig opgave i onsdagens udekamp mod Ugelbølle. Vi skulle have mindst 1 point for at sikre en ny sæson i den bedste række. Optakten til kampen var dog ikke optimal. Størstedelen af truppen havde blot haft én dag til at restituere ovenpå den flotte indsats mod Lyseng mandag aften, og vi var hårdt ramt af afbud, så vi kunne kun mønstre 11 mand til kampen, og dermed ingen udskiftere. Alle vores naturlige angribere havde meldt afbud til kampen, så eneste tilbageværende offensive kort - Martin Bøjer - måtte suppleres af tidligere Superligamålmand Anders "Anke" Rasmussen oppe foran.

Vi startede kampen med rigtig god tålmodighed i spillet, krydret med nogle temposkift på hjemmeholdets halvdel, for at sætte hurtige Martin Bøjer i scene, overfor de lidt tungere forsvarsspillere. Det var dog et meget klogt spillende hold, som gjorde det svært for os at skabe noget op ad banen der blev rigtig farligt. Vi skulle helt frem til det 16. minut, før kampens første significante chance opstod. Efter nogle snævre kombinationer inde i Ugelbølles felt, stod Martin Bøjer pludselig helt fri foran hjemmeholdets målmand. Han var dog meget tæt på mål, og kom fra en vinkel der gjorde det nemmere for målmanden at dække store dele af målet. Afslutningen skulle komme hurtigt og den blev desværre skudt lige på målmanden, der kunne blokere forsøget og afværge faren.

Vi stressede på intet tidspunkt i 1. halvleg, og havde fin kontrol over kampen. Hjemmeholdet stod godt placeret på banen, og fik generet vores opspil tilstrækkeligt til at vi ikke kom frem til de helt åbne chancer, men måtte ty til skud udefra. I den anden ende var de dog meget sjældne gæster på vores sidste tredjedel af banen, og så længe stillingen var 0-0 var vi tilfredse, hvilket spillet også bar præg af. En halvleg der var meget fattig på højdepunkter sluttede 0-0, selvom hjemmeholdet mod slutningen var begyndt at skabe det der mindede om et pres mod vores felt.

Taktikken til 2. halvleg ændrede sig ikke. Uden udskiftere var der ikke meget der kunne rokeres rundt på, og vi havde fint styr på spillet, så udgangspunktet var det samme. Tingene tog dog en uheldig drejning bare 3 minutter efter pausen, da Ugelbølle fik frispark midt på vores banehalvdel. En høj bold blev sendt ind i feltet, hvor vi ikke fik clearet den. I stedet faldt den ned i det tomme rum mellem målmand og forsvarer. Både forsvar og målmand virkede relativt passive i situationen, som om ingen var helt afklaret med hvem der skulle gå til bolden. Det var der til gengæld en Ugelbølle spiller der havde helt styr på, og han sparkede bolden i nettet til 1-0 fra en halv meters afstand. En mareridtsstart på halvlegen fra vores synspunkt.

Efter målet begyndte vores spil at falde fra hinanden, og kampen blev en meget rodet affære. Ugelbølle tog styringen i kampen, og trods flere forsøg på at etablere noget over kanterne, blev vi lukket ret effektivt ned hver gang. Reaktionen på kampens udvikling blev, at vi skubbede Klaus Rafn op på midtbanen, og spillede med tre mand i forsvaret. Det havde virket rigtig godt i mandagens kamp mod Lyseng. Ugelbølle var dog et noget stærkere hold rent fysisk end Lyseng, og selvom vi kom i overtal på midtbanen, fik vi ikke den store gevinst ud af det i første omgang.

Efter 51 minutters spil fik Ugelbølle igen frispark et par meter inde på vores banehalvdel. Igen blev et højt indlæg sendt i feltet, og igen vandt hjemmeholdet hovedstødsduellen. Denne gang ramte bolden stolpen, og til overraskelse for både Jesper "Smørhånd" Kjærskov i målet og de nærmeste forsvarer, gik den ikke forbi, men hoppede ind foran mål, hvor to Ugebølle spillere skulle bruge tre gratis forsøg til at sparke bolden i nettet, men ind kom den og vi var nu nede med 2-0 og kun 20 minutter tilbage at spille i.

Vi havde kun én ting at gøre nu, og det var at skubbe alt frem og presse på for en scoring der kunne åbne kampen igen. De sidste 15 minutter var ét langt pres mod Ugelbølles mål. Udover et par klumpspil situationer efter hjørnespark, var vores bedste mulighed et velplaceret skud fra Martin Bøjer, som dog lige præcis strøg over mål ved den ene trekantsammenføjning. Kampen sluttede 2-0 til hjemmeholdet, og vi måtte endnu engang gå frustrerede fra banen med pointstab, hvor vi havde fortjent mere ift. spil og chancer. Det har dog været det helt store tema i sæsonen, hvor vi har haft utrolig svært ved at omsætte de mange chancer vi har skabt til mål, mens vores modstandere har været meget mere kyniske foran mål.

Med aftenens resultat ender vi sæsonen på en 5. plads, hvilket sandsynligvis betyder nedrykning til en "B-kreds". Sæsonen blev dog ikke tabt i aftenens kamp mod Ugelbølle, hvor de 11 fremmødte gav alt hvad de havde i tanken, med en kamp i benene fra bare 48 timer tidligere. Vi kan finde forklaringen på vores manglende top 4 placering i én af 6 kampe vi taber med ét enkelt mål, eller i én af de 3 kampe vi spiller uafgjort. Vi har på intet tidspunkt været nedspillet i sæsonen, og kunne/burde have hentet points i flere af førnævnte kampe. Det ville have reddet sæsonen. Nu må vi i stedet afvente og se hvad ØOB finder på til os i den nye sæson, som starter i august.

Der var meget lidt tvivl om hvem der skulle kåres som Kampens bedste spiller. Chriistian "Krølle" Hansen gjorde comeback i aftenens kamp, men kom ind og styrede defensiven, som var han fast inventar hver uge. "Krølle" fik 9 af 12 stemmer, mens de øvrige stemmer blev fordelt på Anders "Anke" Rasmussen, Jan Christensen og Klaus Rafn med 1 stemme hver.