Velgørende oldboys på glat is i Grønland

Torsdag den 14. Marts rejste vi 2 timer ind i landet fra vores base i Kangerlussuaq, hvor en af de mest særprægede oplevelser vi nogensinde får ventede os. Et hold af grønlandske kendisser og politikkere havde indvilliget i at spille en velgørende fodboldkamp mod os, og havde betalt mellem 10.000 og 25.000,- pr. spiller til vores velgørende projekt for at deltage.

På turen ud til isen fik vi set den fantastiske grønlandske natur, hvor bl.a. de gleitchere vi kom forbi gav os den første indikation af hvad der ventede os. Da vi ankom til det imponerende scenarie der var indlandsisen, fik vi selvsyn for hvor særpræget oplevel sen ville blive. Indlandsisen i sig selv så ikke videre indbydende ud, og da slet ikke til en fodboldkamp.

I samarbejde med World of Greenland var der fundet et område der kunne sættes en bane op, og efter nogle formelle line-ups til ære for fotografer og kameraholdet fra TV2 sporten, blev det meget særprægede arrangement fløjtet igang.

Det gik lynhurtigt op for os at vi i den grad var på udebane, da vi havde meget svært ved at få fodfæste på den spejlglatte is. Vores lokale modstandere virkede anderledes vandt til underlaget, og fik os til tider til se meget uheldige ud.

Vi lagde godt ud, og fik presset spillet op mod grønlændernes mål, men modstanderen havde flere gange held til at stoppe opspillet og "slå kontra". To gange i første halvleg blev vi fanget på glat is, og kendisholdet fik scoret nogle lidt for lette mål på Jesper "Smørhånd" Kjærskov. Han så om nogen ud til at have problemer med underlaget i flere situationer, og specielt i forbindelse med målene.

I den anden ende vogtede Julie Berthelsen målet for kendisserne, hvor hun diskede op med den ene feberredning efter den anden, og var et sandt "plankeværk" gennem hele kampen.

Bagud 2-0 ved pausen blev der blæst til angreb i 2. halvleg. Som i første halvleg kom vi frem til flere kæmpestore chancer, men uskarphed blandet med flere vanvidsaktioner i målet fra Julie betød at vi fik for lidt ud af chancerne.

Med bare et par minutter tilbage på dommerens ur lykkedes det for os at få boldet i "nettet" bag Julie. En genialitet fra Claus Hvass på højrekanten resulterede i et præcist indlæg til bageste stolpe, hvor Jesper "Store" Søndergaard fik dirigeret bolden i mål med pandebrasken. Dermed kan "Store" og Hvass hver især skrive hhv. "første scoring og første assist af en dansker på indlandsisen" på CV'et.

Et tungt pres for en udligning udløste to store chancer, som dog begge ramte den forkerte side af stolpen. I stedet udnyttede kendisserne at vi havde efterladt så meget plads i egen forsvarszone, og fik lukket kampen i sidste minut med scoringen til 3-1.

Efter kampen fik vi taget de oblikatoriske gruppefotos, og Julie Berthelsen blev velfortjent kåret til kampens ubestridt bedste spiller. Der blev efter kampen fremlagt tilbud om kontrakt med Danmarks mest velgørende oldboyshold til kampens spiller, som hun i skrivende stund overvejer.

En dag fyldt med uforglemmelige indtryk, blev afsluttet med Rendyrsgryde og Sortebær øl på Restaurant Roklubben i Kangerlussuaq.