Showkamp mod Komikerlandsholdet

Lørdag den 1. juni var Fælledparken i København rammen om en noget særpræget fodboldkamp mellem Danmarks mest velgørende oldboyshold og det danske Komikerlandshold, anført af Carsten Bang. Cremen af den danske stand up scene var blevet samlet i velgørenhedens tjeneste, og selveste Master Fatman var hidkaldt til at lede kampen som (Karma)dommer.

 

Hver af de deltagende komikere donerede 10.000,- til et velgørende projekt der, i samarbejde med ADRA Danmark, bygger bæredygtige huse til nogle af de mange fattige familier fra Burundi i Arfika, der er vendt hjem efter flere års borgerkrig til en tilværelse uden tag over hovedet og jord at dyrke. Den generalle offentlighed er blevet inviteret med på banen via 18 gæstepladser på Komikerholdet som kunne købes på Lauritz.com. Omsætningen fra auktionerne gik ubeskåret til projektet.

 

Komikerlandsholdet bestod, ud over Carsten Bang, af Omar Marzouk, Anders Fjeldsted, Jan Gintberg, Lasse Rimmer, Lars Hjortshøj, Uffe Holm, Anders Stjernholm, Carsten Eskelund, Steen Moltzen, Christian Fuhlendorff, Alex Thelander samt gæstestjernen Julie Berthelsen, som var indkaldt efter hendes fabelagtige præstation mod os på Indlandsisen.

 

Da begge hold (inklusive gæstespillere) havde godt 30 spillere i truppen, var det nødvendigt med en lidt alternativ kampstruktur end normalt. Vi spillede derfor 3 halvlege, hvor de første to var regulære 25 minutters halvlege med 11 mod 11 og en "svingdør" uden lige ved udskiftningsbænkene, mens 3. halvleg var 30 mod 30 med 5 bolde på banen på én gang.  

 

Kampens dommer var, som tidligere skrevet, Master Fatman. Hans kendskab til fodbold, og i særdeleshed fodboldreglerne, var meget sparsomt, men ikke desto mindre havde han fint styr over begivenhederne. Han fik endda implementeret nogle nye tiltag i løbet af kampen så som;

  • Omspark på hjørne, hvis bolden gik ud over baglinjen uden nogen havde rørt den først, da det ellers kunne gå ud over spillerens selvværd
  • Stående applaus fra modstanderholdet til Julie Berthelsen  når hun præsterede en af hendes feberredninger.
  • Nyt forsøg på igangsætning af spil fra målmand, hvis Julie Berthelsen var så uheldig at kaste bolden direkte ud i fødderne på en af modstanderne.
  • Krammere til at løse konflikter, hvis for eksempel et "groft" frispark blev begået, eller en hård (men fair) kamp om bolden endte med en hård medfart til en spiller, så skulle de implicerede give hinanden en ordentlig krammer.

 

I løbet af kampen kom der lidt afrikansk islæt på banen i form af en hjemmelavet fodbold, a la dem børnene i Afrika bruger, flettet af strå. Det var lidt af en udfordring at spille med den lille akavede bold, og vi skiftede forholdsvis hurtigt tilbage til den regulære hummelbold.

 

Kampen i (Fælled)Parken skabte stor interesse blandt parkens besøgende, og der estimeres at have været omkring 300 tilskuere til kampen. Komikerne var tydeligt opsatte på at gøre så god en figur som muligt foran de mange fremmødte, så selvom der var tale om en showkamp, så var resultatet ikke helt uvæsentligt for Danmarks morsomste mænd. Selvom der blev givet godt igen i nærkampene, var det høje humør og kampens sande formål hele tiden i fokus, så der blev aldrig gået over stregen fra nogen af holdene.  

 

Komikerlandsholdet var uhyggeligt tæt på at tage føringen allerede efter få minutters spil, da anfører Carsten Bang  tog chancen fra 25 meters afstand og var tæt på at overrumbleJesper "Smørhånd" Kjærskov i målet, som kun med nød og næppe afværgede en scoring, da bolden, efter en tur på overliggeren, ramte "Smørhånd" på riposten.

 

Efter det chok fik vi bragt os foran med 2-0 på to hurtige mål af Christian "Chrølle" Hansen og Morten Bang. Komikerne kom dog hurtigt igen og fik reduceret ved Uffe Holm, som valgte at fejre scoringen med indspiration fra bl.a. Bendtner med shortene nede omkring knæene og trøjen over hovedet.

 

Vi fik scoret tre mål yderligere ved Jacob Langvad,  Jacob Hansen og Morten Bang før komikerne fik lov at slutte af med tre hurtige scoringer af Anders Fjeldsted og et par af komikerholdets gæstespillere. Kampen endte 5-4 og alle havde en fantastisk sjov eftermiddag i super godt vejr og lige så godt selskab.

 

Efter kampen var der tid til den vigtige sociale side af fodbolden, hvor både oldboys, komikere og gæstespillere fik mulighed for at udveksle historier og reflekterer på eftermiddagens oplevelse, mens dagens kampsponsorer Corona og Rockstar sørgede for smørrelse til ganen.

 

Det er i skrivende stund ikke helt på plads hvor mange huse vi ender med at få ud af dagens showkamp, men minimum 10 huse skulle der være garanti for. Billeder fra kampen og eftermiddagen i det hele taget kan ses på i galleriet og på vores Facebook side. Skulle de mange indtryk fra dagen blive tilgængelige andet steds også, så vil det blive oplyst på Facebook. 

 

Tak til Carsten, Julie og resten af Komikerlandsholdet for støttekroner og en fantastisk oplevelse, og tak til de 18 gæstespillere for bidrag til såvel projektet som eftermiddagen i det hele taget. Vi er alle blevet en stor oplevelse rigere, og er samtidig med til at gøre en forskel for mange fattige familier i Burundi. Ikke dårligt for en hyggelig eftermiddag i Fælledparken.    

Sponsorer
Hummel

Copyright 2012  /  Danmarks Mest Velgørende Oldboys  /  kontakt@fodboldtilforskel.dk  /  Bliv sponsor